Четвер 28 бер. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга закликає до свідомого споживання харчових продуктів

Якщо ви маєте смачні страви. які не змогли з’їсти, або городину, консервацію, фрукти тощо та збираєтесь це викинути – не робіть цього ні в якому разі! Завжди знайдуться ті, кому продукти стануть у нагоді.

Свідоме споживання2Сьогодні Всеукраїнська екологічна ліга передала мешканцям Будинку ветеранів сцени імені Наталії Ужвій Національної спілки театральних діячів України випічку та банани. Ці продукти нам передала кейтерінгова компанія, яка збиралась утилізувати цілком придатні до споживання продукти, які не були використані. Волонтери ВЕЛ також передали до Будинку екологічну літературу, на жаль, спілкуватись із мешканцями не можемо через карантинні заходи.

Свідоме споживання1Всеукраїнська екологічна ліга реалізує пілотний проект «Нагодуй сусіда» за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО ООН) з метою регулювання поводження із залишками харчової продукції та запобігання їх перетворення у харчові відходи, що завдає значний вплив на стан довкілля.Свідоме споживання4

Цілі пілотного проекту:

Ціль 1. Налагодження співпраці між організаціями та установами з питань зменшення харчових відходів.

Ціль 2. Організація дієвих зав’язків між виробниками харчової продукції та споживачами з увагою на осіб, які мають особливі потреби у продуктах харчування.

Ціль 3. Організація передачі надлишку харчових продуктів від домогосподарств та підприємств безпосередньо особам, що мають обмежені ресурси, є користувачами соціальних програм, у тому числі харчових.

Ціль 4. Поширення інформації про пілотний проект та створення реплікативної моделі.

Cподіваємось на підтримку та співробітництво!

 

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи