Четвер 28 бер. 2024
Вже завтра розпочне свою роботу Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

Анос Форум1Вже завтра розпочне свою роботу Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» (8–10 жовтня 2020 р., м. Івано-Франківськ).

Місце проведення: приміщення Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 57).

Початок об 11.00.

Початок брифінгу для ЗМІ о 10.30.

Анос Форум5Метою Форуму є визначення в Україні проблем та шляхів подолання критичної ситуації у сфері поводження з побутовими та промисловими відходами на регіональному рівні, впровадження природоохоронних ініціатив та проектів, сприяння залученню інвестицій у сферу перероблення відходів, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх секторах економіки, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу, формування нормативно-правової бази у сфері поводження з відходами, збереження довкілля, впровадження засад збалансованого розвитку в Україні.

Анос Форум3Ключова тема Форуму 2020 року – розроблення та реалізація регіональних Програм поводження з відходами: проблемні питання та кращі практики.

Анос Форум7Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» проводиться за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради, корпорації «Si Group Consort. Ltd.», Центру екологічної освіти та інформації.

 Організатор – Всеукраїнська екологічна ліга.

 У відкритті та роботі Форуму візьмуть участь Віталій Федорів, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Руслан Стрілець, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Едуард Прощук, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Тетяна Тимочко, голова Всеукраїнської екологічної ліги, Андрій Мальований, голова Державної екологічної інспекції України, Олександр Сич, голова Івано-Франківської обласної ради, Ілля Марчевський, голова правління Корпорації «SiGroupConsort. Ltd.», Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська, Ігор Цепенда, ректор Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, Андрій Грущинський, голова правління ПрАТ «Київспецтранс», Роксолана Джура, міський голова м. Бурштин.

Учасники Форуму – представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та обладнання перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, засоби масової інформації.

Анос Форум2У рамках Форуму організовано конференційні заходи (пленарні сесії, круглі столи, дискусійні платформи тощо), екскурсії для ознайомлення з проектом рекультивації полігону побутових відходів (м. Снятин), із діяльністю діючої сортувальної лінії (с. Рибне), а також до Національного природного парку «Гуцульщина»,Національного природного парку «Галицький», тематичну виставку «Екологічно безпечні технології», на якій представлені підприємства, установи та організації, що працюють у сфері поводження з відходами.

Заходи Національного Форуму проводяться у відповідності із санітарно-епідеміологічними вимогами, зокрема: дотримання маскового режиму; температурний скринінг; забезпечення соціальної дистанції під час засідань, проживання та екскурсій; забезпечення технічних можливостей участі у Форумі в режимі онлайн.

Для контактів та отримання додаткової інформації:

Неоніла Біла +38 (096) 174 47 93, (099) 055 47 39

(044) 251-13-32

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи