Четвер 28 бер. 2024
Кому карантин, а кому полювання в заповідниках

браконьєрство1Всеукраїнська екологічна ліга підготувала листа та звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування щодо законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання, а також боротьби з браконьєрством)», зареєстрований за №3200-1, внесений  народним депутатом С. Литвиненком до Верховної Ради України.

Нагадаємо, що законопроект С. Литвиненка – вже 7 спроба проштовхнути полювання в окремих об’єктах природно-заповідного фонду під будь-яким надуманим приводом. Всі попередні намагання були відхилені саме Комітетом ВРУ з питань екологічної політики різних скликань, незалежно від його політичного складу.

браконьєрство5Попередні шість спроб проштовхнути полювання на заповідних територіях зазнали фіаско лише завдяки спільній принциповій позиції народних  депутатів попередніх скликань, громадських активістів, природоохоронців, науковців і просто небайдужих громадян. Попри різні політичні уподобання, позиція депутатів екологічного комітету в цьому питанні завжди стояла вище за політичні амбіції.

Сподіваємося, що і в нинішній ситуації Комітет з питань екологічної політики прислухається до громадськості і продовжить послідовну політику із захисту довкілля, природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу, які є власністю всього українського народу, а не окремої групи людей.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи