Четвер 28 бер. 2024
7 квітня – Всесвітній день здоров’я (World Health Day)

В цьому році, як ніколи дуже надзвичайно актуальною темою є охорона здоров'я.день здоровя2

Багатовікова мудрість народу про ключову роль здоров’я в житті людини вкоренилося у нашій суспільній свідомості висловом: «Буде здоров’я ‒ решта все додасться». І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення.

день здоровя1Всесвітній день здоров'я відзначається щорічно 7 квітня починаючи з 1950 року. В цей день в 1948 році набрав чинності Статут Всесвітньої організації здоров'я (ВОЗ).

У зв’язку з постійною зміною клімату та забрудненням довкілля щораз актуальнішим стає питання охорони здоров’я. Цей день ООН запропонувала відзначати для того, щоб більшість країн звернула особливу увагу на різні аспекти охорони здоров’я.

У доповіді ВООЗ «Профілактика хвороб за допомогою навколишнього середовища – оцінка тяжкості хвороб, спричинених навколишнім середовищем» зазначено, що 24% усіх хвороб у світі виникають та розвиваються через несприятливі умови довкілля. Зокрема, у дітей з цим пов’язано 33% усіх випадків захворювань.Day zdorovya 2

Всеукраїнська екологічна ліга приділяє особливу увагу впливу довкілля на здоров'я людини. П'ятнадцять років Всеукраїнська екологічна ліга спільно з Міністерством охорони здоров’я України і Тернопільським державним медичним університетом імені І. Я. Горбачевського МОЗ України проводить всеукраїнську науково-практичну конференцію «Довкілля і здоров’я» (2017 р., 2018 р.). Метою конференції є узагальнення результатів досліджень про зміни життєдіяльності організму під впливом факторів довкілля та роль громадськості, владних структур у попередженні і усуненні негативних наслідків дії цих факторів.

Всеукраїнська екологічна ліга бажає всім хворим ‒ якнайшвидшого одужання, медикам ‒ хорошої матеріальної і технічної бази, всім нам ‒ бути здоровими і життєрадісними!

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи