Четвер 28 бер. 2024
Засідання колегії Донецької ОДА

Колегія Донецької ОДА326 грудня в Донецькій ОДА відбулося засідання колегії облдержадміністрації. Участь у заході взяла голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

На колегії була затверджена Стратегія розвитку Донецької області на період до 2027 року, у розроблені якої брали участь експерти Всеукраїнської екологічної ліги.

Колегія Донецької ОДА6В Стратегії повністю враховані пропозиції ВЕЛ щодо окремої стратегічної цілі «Екологічна безпека та збалансоване природокористування», а також всі пропозиції ВЕЛ щодо операційних цілей природоохоронного спрямування.

Колегія Донецької ОДА7Директор Департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації С. П. Натрус презентував Регіональну програму моніторингу стану довкілля в Донецькій області. Головною метою цієї програми є поліпшення стану довкілля області, підтримання екологічної рівноваги на її території, забезпечення конституційного права людини на безпечне для її життя і здоров’я довкілля та забезпечення органів, що забезпечують охорону навколишнього природнього середовища та органів місцевого самоврядування необхідною інформацією, як основи для прийняття управлінських рішень щодо покращення якості навколишнього середовища та надання своєчасної достовірної інформації про його стан.Колегія Донецької ОДА2

Також колегія затвердила міжвідомчу регіональну програму «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020–2025 роки». Реалізації міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020–2025 роки» дозволить значно підвищити рівень екологічної освіти, просвіти та інформування населення області, створити умови для запровадження у повсякденне життя моделей сталого споживання, активізувати їхню роль у запобіганні забруднення та здійсненні контролю за станом навколишнього природного середовища, сталому використанні природних ресурсів, у відновленні природно-ресурсного потенціалу Донеччини. Основними напрямами реалізації програми є:

Колегія Донецької ОДА9

1. Інформування про стан довкілля та популяризація екологічних цінностей.

2. Просвітницька діяльність.

3. Науково-методичне забезпечення.

4. Партнерство та координація.

Ця програма є інноваційною. Досвід Донецької області щодо комплексної роботи з екологічної просвітою та інформуванням буде першим в Україні.Колегія Донецької ОДА8

Всеукраїнська екологічна ліга є одним із партнерів підготовки та реалізації цієї програми. Програма реалізується за безпосередньої підтримки Павла Кириленка, голови Донецької ОДА.

Програма Просвіта Донеччини

Колегія Донецької ОДА10Всеукраїнська екологічна ліга буде лобіювати ухвалення подібних програм в інших областях України.

Працюємо і далі для захисту довкілля!

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи