Вівторок 19 бер. 2024
5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day)

5 червня Екологічний флешмоб 5 06 2014Ще в далекому 1971 році екологічно стурбована спільнота почала свою безпрецедентну боротьбу із забрудненням навколишнього природного середовища.

«Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» – такі слова звучали у зверненні до генерального секретаря ООН, підписаному 2200 діячами науки й куль­тури з 23 країн світу.

5 червня1Ця дата – одна з найважливіших подій екологічного календаря, яка щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Враховуючи масштаби проблеми та важливість їх вирішення, у структурі ООН була створена нова організація – Програма ООН з навколишнього середовища, під егідою якої і відзначається ця екологічна дата.

Фото 2

Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться у більшості країн світу як на дер­жавному рівні, так і на рівні громадських організацій, ко­лективів навчальних закладів, шкіл.

У цей день осередки Всеукраїнської екологічної ліги проводять різні заходи, спрямовані на захист довкілля та поширення екологічної інформації.

Діймо разом на захист довкілля!

Фото 5

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи