Вівторок 19 бер. 2024
22 квітня відзначається Всесвітній День Землі

Щорічно 22 квітня відзначається Всесвітній День Землі. День, коли людство об’єднується задля однієї мети – захисту навколишнього середовища та збереження природніх ресурсів. 

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, у ньому беруть участь близько 1 мільярда осіб із 192 країн світу. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети.

pchela na tsvetke

Цей день – символ єдності, усвідомлення, що тільки спільними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті. Кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

У 2019 році головна тема Всесвітнього Дня Землі: «Захистіть наші види».

Безпрецедентні глобальні зміни і швидке скорочення різноманітних видів рослин і тварин безпосередньо пов’язані з діяльністю людства: вирубка лісів, браконьєрство, забруднення навколишнього середовища побутовими та промисловими відходами, неконтрольоване використання пестицидів. Цей перелік не є вичерпним, але вплив їх на довкілля є безсумнівним.shutterstock 524578426 ФГвГ 21 НҐз гаГв 4 4 Ђ

Всі живі істоти мають цінність, і кожна з них відіграє унікальну роль у складній екосистемі. Кожної години на Землі вимирають три види тварин. Щодня зникають понад 70 видів фауни та флори. Кожен восьмий птах – на межі зникнення. Якщо ми не будемо діяти зараз, то вимирання може бути найтривалішою спадщиною людства. За останні десятиліття люди стали споживати стільки ресурсів, що планета не в змозі їх відновити.

908091 e1507899884132Ми повинні працювати разом, щоб захистити види, які знаходяться під загрозою. Поки ще маємо для цього час!

Україна прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів і реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на цьому шляху. Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зможемо зберегти унікальні багатства нашої Землі.0044

«Ми всі несемося вдалину на одній і тій же планеті – ми екіпаж одного корабля»

Антуант де Сент-Екзюпері

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи