Вівторок 19 бер. 2024
19 квітня 2019 року у м. Дніпро відбудеться круглий стіл «Тримісячник з охорони водних біоресурсів – 2019»

1460477299 8423 ryiba volynnewscomВесна на водоймах є одним з найважливіших періодів у житті риб та водних безхребетних! Розпочинається нерест підводних мешканців, для охорони, збереження та відтворення яких щорічно з 1 квітня встановлюється весняно-літня заборона на ловіння риб і раків під час їх нересту.

Для кожного виду риб є свої терміни для відкладання ікри. Першими на нерест йдуть щука і окунь річковий, потім – плітка, лящ, короп, лин, плоскирка, краснопірка, білизна (жерех), сом та інші. Процес відкладання ікри у різних водоймах триває декілька місяців, тому і весняно-літні обмеження на риболовлю встановлюється зазвичай на 70 діб.

Найбільшою загрозою для риби, що нерестує, є людина-браконьєр. Недотримання положень Правил любительського та спортивного рибальства, перевищення добової норми вилову, використання заборонених знарядь лову, активна рекреація на нерестовищах, днопоглиблювальні роботи, видобуток річкового піску тощо порушують ефективний нерест риб та раків. Це, безперечно, обумовлює зменшення поповнення популяцій риб, подальше збіднення уловів, призводить до трансформації водних екосистем.

19 квітня 2019 року у м. Дніпро у Дніпровському державному аграрно-економічному університеті відбудеться круглий стіл «Тримісячник з охорони водних біоресурсів – 2019» присвячений «Дню довкілля» та «Дню Землі». Організатори круглого столу: Дніпропетровська обласна рада, Департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА, Дніпровський державний аграрно-економічний університет, Дніпропетровська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги, Дніпропетровське обласне управління водних ресурсів, Управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області, Департамент екологічної політики Дніпровської міської ради, Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області, обласні територіальні громади Дніпропетровської області та інші природоохоронні організації та формування.

В рамках заходу заплановане обговорення питань відтворення водних біоресурсів, координації природоохоронної діяльності під час режиму тиші на водоймах, боротьби з браконьєрством, просвітницької діяльності, опрацювання питань спільних дій силових і природоохоронних структур і громадськості.

Програма круглого столу 19 квітня 2019 Дніпро

 

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи