Вівторок 19 бер. 2024
VII НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

25 жовтня 2018 року в м. Києві у приміщенні Київського національного університету технологій та дизайну відбулась 

VII міжнародна науково-практична конференція «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ».

 

1_10.jpg

Організатори конференції: Міністерство освіти і науки України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, Київський національний університет технологій та дизайну, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, ВГО «Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України», Український союз промисловців і підприємців, Український національний комітет Міжнародної торгової палати , (ICC Ukraine), Всеукраїнська екологічна ліга, Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Конференція була присвячена питанням використання передових технологій у галузі енергозбереження та принципам побудови енергоефективних моделей будівель, популяризації кращих практик енергоощадних задач, впровадженню системних рішень зменшення споживання енергоносіїв, а також особливостям розроблення та впровадження освітньої програми з енергоефективності.

Мета конференції  – обмін інформацією і досвідом з питань розроблення та реалізації інноваційних проектів з енергозбереження серед представників вищих навчальних закладів, вітчизняних та міжнародних організацій і фондів, провідних фахівців, науковців, представників місцевої влади та громадських об’єднань.

 

1_11.jpg 1_12.jpg

Традиційно конференцію вітальним словом відкрив ректор Київського національного університету технологій та дизайну академік Іван Грищенко і розповів гостям та учасникам конференції про останні досягнення та проектні ініціативи науковців університету.  

До привітань долучився радник Голови Держенергоефективності України Костянтин Гура. 

1_13.jpg

Основні доповіді конференції було присвячено питанням використання передових технологій у сфері енергозбереження та принципам побудови енергоефективних моделей будівель, популяризації кращих практик енергоощадних проектів, впровадженню системних рішень для зменшення споживання енергоносіїв. У роботі цьогорічної VІI Міжнародної науково-практичної «Енергоефективний університет» взяли участь:

Ірина Шведчикова – професор кафедри енергоменеджменту та прикладної електроніки Київського національного університету технологій та дизайну з доповіддю «Комплексна освітня платформапроектноїдіяльностіусфері енергоефективності»;

 

Павло Павлов – доцент кафедри вищої математики таінформаційнихтехнологійПоліського державногоуніверситетуздоповіддю «Математическое моделирование распределенной масштабируемой микроэлектро-системы»; Віталій Опришко – асистент кафедри електропостачання Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з доповіддю «Механізми реалізації програми керування попитом на електричну енергію у світовій практиці»; ДмитроАлексієвський – доцент кафедри електронних систем Запорізької державної інженерної академії з доповіддю «Візуальна математична модель електромеханічної системи ВЕУ з аеродинамічним мультиплікуванням»; Віталій Лисенко – завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Національногоуніверситетубіоресурсів і природокористуванняУкраїниздоповіддю «Інтелектуальні алгоритми керування складними біотехнічними об’єктами»; Олег Шевченко – директор проектного офісу Київського національного університету технологій та дизайну з доповіддю «Механізм управління енергозбереженням в системізакладів вищої освіти»;Володимир Бобровник – головний енергетик Київського національного університету технологій та дизайну з доповіддю «Методика розрахунку енергозберігаючого ефекту від застосування активного фільтра в трифазній чотирипровідній системі електропостачання» ; Богдан Литкович – продакт-менеджер ТОВ «Бауміт» з доповіддю «Довговічні системи утеплення ТМ “Бауміт”»; ВіраВасиленко–асистенткафедри електропостачання Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з доповіддю «Оптимізаціяфінансовихресурсівна Енергозберігаючізаходизвикористанням рангового аналізу»; Олександр Русу – старший викладач кафедри Автоматизаціїтехнологічнихпроцесівта електроживлення Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова з доповіддю «Використання сонячних колекторів у системах обігріву приміщень».

Особливістю цьогорічного заходу стали on-line-доповіді іноземних фахівців: Gerard McNulty – Director of Clean Energy Products Ltd з доповіддю "Artificial Intelligence for energy savings and process optimisation in industry"; Mogens Birkelund – Director General of the Danish Energy Efficiency Service Platform "SC Nordic" з доповіддю "High level of energy efficiency is the key to Ukraine's successful economic development. Danish experience and support"; Farai Mlambo – Lecturer of University of the Witwatersrand, Johannesburg з доповіддю "Energy Efficiency In South Africa".

У рамках конференції був проведений студентський конкурс плакату «Збережи energy», на якому було представлено понад 190 робіт у сфері енергозбереження та енергоефективності. Студентські роботи отримали схвальні відгуки від всіх учасників конференції.

Призові місця у конкурсі вибороли студенти факультету дизайну Київського національного університету технологій та дизайну. Гран-прі отримав Вячеслав Вшивкін, плакати «Використовуй альтернативний вид енергії».

Переможців конкурсу привітали ректор Іван Грищенко та декан факультету дизайну Марина Колосніченко, які вручили дипломи та цінні подарунки переможцям.

На заключення учасники конференції мали змогу ознайомитись з експозицією освітньо-наукового Центру енергоефективності, який було відкрито влітку цього року в Київському національному університеті технологій та дизайну.

(Фото до публікації надані Оргкомітетом Енергоефективного Університету http://energy.knutd.edu.ua/)

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи