П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

2 березня відбулось засідання круглого столу «Екологічні проблеми Львівської області та шляхи їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку»

28379291 1812550632153412 1145247756080194546 nСьогодні, 2 березня 2018 року, в м. Львів у приміщенні Львівської обласної ради відбулось засідання круглого столу «Екологічні проблеми Львівської області та шляхи їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку», організатором якого є Всеукраїнська екологічна ліга.

Тимочко Тетяна Валентинівна, голова Всеукраїнської екологічної ліги, розповіла про важливість інтеграції цілей сталого розвитку в регіональні стратегії та програми, а також представила пропозиції до Стратегії розвитку Львівської області до 2020 року. Також вона акцентувала увагу присутніх на необхідності дотримання підприємствами області Закону України "Про оцінку впливу на довкілля", Директив ЄС та налагодженні співпраці органами державної влади, місцевого самоврядування з громадськими організаціями, науковцями для посилення зусиль щодо охорони довкілля.

Гречаник Руслан Мар’янович, директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, у своїй доповіді навів конкретні приклади, які окреслюють екологічну ситуацію у Львівській області та розповів про можливі перспективи щодо її поліпшення.28378688 1812550355486773 5155509141204598057 n

Стрищак Василь Іванович, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області, представив учасникам наслідки мораторію на проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у 2018 році для довкілля Львівщини.

Екологічні та соціально-економічні проблеми поводження з побутовими відходами у м. Львові та Львівській області окреслив Зозуля Тарас Олексійович, начальник управління експлуатаційної діяльності у сфері комунального обслуговування Департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації.

Мальований Мирослав Степанович, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму імені В'ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка», голова Львівського обласного осередку ВЕЛ, разом з Бойчишин Лідією Михайлівною, кандидатом хімічних наук, доцентом Львівського національного університету імені Івана Франка, у своєму виступі розповіли учасникам круглого столу про очищення фільтратів полігонів захоронення твердих побутових відходів у Львівській області.

Сенюк Андрій Іванович, начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації охарактеризував сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку природно-заповідного фонду у Львівській області.

28468284 1812550448820097 1676781934205787784 nВійтик Оксана Григорівна, заступник начальника відділу водних об’єктів Львівського обласного управління водних ресурсів навела конкретні приклади щодо стану водних ресурсів Львівської області та запропонувала шляхи їх оздоровлення.

Проблему санітарного стану лісів Львівської області представив Крамарець Володимир Олександрович, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри лісівництва Національного лісотехнічного університету України.

У другій частині засідання круглого столу під час активних дискусій учасники також розглянули питання щодо можливостей розширення природно-заповідних територій (створення НПП"Бойківщина", розглянули стан використання грунтових ресурсів Львівської області, проблеми оптимізації екологічного стану геосистем гірничопромислових територій.

Всі учасники мали змогу надавати свої пропозиції та зауваження до проекту Резолюції, яка в подальшому буде доопрацьована та передана до відповідних органів влади.

Проект резолюції КС

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи