П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

У Краматорську обговорили проблеми та перспективи розвитку органічного землеробства на Сході України
21 жовт. 2016

14657325 1740353239562097 1633976243081268123 nУ м. Краматорську Донецької області розпочалося засідання круглого столу «Проблеми та перспективи розвитку органічного землеробства на Сході України».
На заході присутні представники органів місцевого самоврядування, науковці, фермери й громадські активісти Донецької та Луганської областей.
У ході засідання заплановано розглянути такі питання:
1. Проблеми державного регулювання у сфері розвитку органічного землеробства в Україні.
2. Перехід фермерських господарств на органічний метод господарювання.
3. Економічна доцільність виробництва органічної продукції.
4. Роль інформаційно-просвітницької роботи для розвитку органічного землеробства.
У своєму виступі Тетяна Тимочко зазначила, що необхідність збереження навколишнього середовища та забезпечення населення якісними й безпечними продуктами харчування є одним з найактуальніших питань сьогодення. Україна має значний потенціал для виробництва органічної сільськогосподарської продукції, її експорту та споживання. Площа сертифікованих сільськогосподарських угідь, призначених для вирощування органічної продукції, досягає вже понад 400 тис. га. Частка сертифікованих органічних площ серед загального обсягу сільськогосподарських угідь України становить близько 1%. При цьому наша держава займає перше місце в східноєвропейському регіоні щодо сертифікованої площі органічної ріллі, спеціалізуючись переважно на виробництві зернових, зернобобових та олійних культур.
Саме тому сьогодні на шляху до збалансованого розвитку країни одним з першочергових кроків є пошук та використання нових альтернативних моделей сільськогосподарської діяльності, які базуються на отриманні високоякісного врожаю без заподіяння шкоди довкіллю.
Проведення таких заходів на території, яка постраждала від воєнних дій, допоможе місцевому населенню обрати нові шляхи для відновлення та розвитку свого регіону, а також дасть можливість обмінятися досвідом та думками про майбутнє Сходу України.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи