Субота 20 квіт. 2024
Хто в черзі на посаду Міністра?
27 січ. 2016

Після шестимісячного закривання очей на бездіяльність та корумпованість Мінприроди, Уряд звільнив виконуючого обов’язки Міністра екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна за спробу розкрадання 550 мільйонів гривень коштів Кіотського протоколу. Проте хто буде наступним? Зважаючи на попередніх міністрів, які не мали ні професійної освіти, ні досвіду роботи у природоохоронній галузі, важко сподіватися на гідну кандидатуру.

Всеукраїнська екологічна ліга вимагає проведення прозорого конкурсу на посаду нового Міністра екології з урахуванням вимог, як природоохоронна громадськість представила ще минулого року, зокрема:

- екологічні знання є обов’язковою кваліфікаційною вимогою для всіх посадових осіб, діяльність яких пов’язана з використанням природних ресурсів та впливає на стан навколишнього природного середовища (ст. 7 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»);

- досвід державної служби у природоохоронній галузі;

- відсутність бізнес-інтересів;

- бездоганна ділова репутація;

- ціннісна орієнтація на збереження довкілля;

- досвід успішної співпраці з громадськістю.

Всеукраїнська екологічна ліга заявляє, що у разі призначення Міністром екології та природних ресурсів людини, яка не відповідає цим вимогам, ми звернемося до Європейського союзу і міжнародних організацій з пропозицією припинити надання Україні фінансової допомоги в природоохоронній галузі у зв’язку з тим, що ці гроші використовуються не за призначенням.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи