Четвер 28 бер. 2024
Відбувся семінар «Партнерство місцевих громад для відновлення територій Сходу України на засадах збалансованого розвитку» в м. Кремінна
22 лип. 2016

У рамках проекту ПРООН/ГЕФ «Центр сприяння відновленню Сходу України на засадах збалансованого розвитку» 21 липня 2016 р. відбувся семінар «Партнерство місцевих громад для відновлення територій на засадах збалансованого розвитку» в м. Кремінна Луганської області. Під час заходу було висвітлено питання впровадження ідей збалансованого розвитку у стратегії, програми та плани регіонального розвитку.

Організаторами семінару є Всеукраїнська Благодійна організація «Асоціація за нове покоління «Лелека» та Центр сприяння відновленню Сходу України на засадах збалансованого розвитку.

 DSC0092

Учасниками семінару стали представники органів місцевого самоврядування, керівники підприємств та бюджетних організацій, які разом із тренерами обговорили такі питання:

- партнерство місцевих громад для в
ідновлення територій на засадах збалансованого розвитку;

- підготовка та написання проектних пропозицій;

- запровадження інноваційних підходів та використання відновлюваних джерел енергії (енергетична верба, сонячна та вітрова енергія);

- інформація щодо місцевих та державних програм підтримки енергоощадності;

- впровадження основ збалансованого способу життя для різних груп населення;

- проблеми у впровадженні органічного землеробства (з особливим акцентом на сільські території, які постраждали внаслідок воєнних дій);

- формування інтегрованої системи поводження з побутовими відходами.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зазначила, що відновлення територій, порушених внаслідок воєнних дій на Сході України повинно відбуватися на засадах збалансованого розвитку. Це означає не повернення до того, як усе було раніше, а відродження промислового регіону з урахуванням нових енергоощадних технологій, використанням ресурсоефективного обладнання та досягненням балансу між інтересами людини і довкілля. Вона відзначила, що зараз Схід України привернув до себе увагу європейських країн, які надають гранти для розбудови місцевих громад, підтримання переміщених осіб та відновлення зруйнованих територій. Проте, як показала практика, тільки одиниці можуть правильно оформити та подати заявку на грант, через що великі суми грантових коштів залишаються невикористаними. З огляду на це, проект ПРООН/ГЕФ «Центр сприяння відновленню Сходу України на засадах збалансованого розвитку» є надзвичайно актуальним та перспективним.

 DSC0161

Учасники зазначили, що інформація щодо врахування екологічної складової під час розроблення регіональних стратегій, програм та алгоритму підготовки й подання проектів до Державного фонду регіонального розвитку відповідає сучасним потребам для відновлення та розвитку місцевих громад.

 DSC0113

 

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи