П'ятниця 29 бер. 2024
У Києві відбудеться природоохоронна акція до Всесвітнього дня Землі
20 квіт. 2016

22 квітня 2016 року у Всесвітній день Землі відбудеться природоохоронна акція «Заощаджуй енергію – зберігай довкілля!», організатором якої є Всеукраїнська екологічна ліга.

У заході візьмуть участь народні депутати України, науковці, громадські діячі та всі небайдужі до справи збереження довкілля.

Для виробництва енергії спалюють величезну кількість викопного палива – вугілля, торфу, мазуту, природного газу та ін. При цьому виділяються парникові гази, зокрема вуглекислий газ, метан та оксид азоту, які посилюють парниковий ефект, що зумовлює зміни клімату.

Настав час змінити своє ставлення до довкілля!

У рамках підготовки до Всесвітнього дня Землі активісти Всеукраїнської екологічної ліги провели практичні природоохоронні заходи. Зокрема, висаджено сотні дерев та кущів, очищено береги малих річок, проведено просвітницькі заходи для дітей.

Раціональне використання електроенергії – основний шлях розв’язання проблеми її економії. Понад 20% усієї виробленої в Україні електроенергії витрачається на потреби освітлення. Ми маємо знайти шляхи ощадливого та дружнього до довкілля використання електроенергії.

У цьому допоможуть енергоощадні лампи – люмінесцентні та світлодіодні, адже вони дають можливість заощадити до 80% електроенергії.

Цим ми зробимо корисний внесок у справу збереження навколишнього середовища.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 30 (біля Міністерства енергетики та вугільної промисловості України).

Початок об 11.00.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи