П'ятниця 29 бер. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга провела масштабну еколого-просвітницьку роботу у Слов’янську
26 жовт. 2015

IMAG0025З 6 по 23 жовтня 2015 року експерти Всеукраїнської екологічної ліги Олена Шемет та Наталія Данилюк відвідали 26 загальноосвітніх шкіл м. Слов’янськ (Донецька область) та провели для дітей тренінги «Зробимо планету чистою». Вони були присвячені проблемам накопичення побутових та небезпечних (пестициди, батарейки, люмінесцентні лампи) відходів, споживацькому способу життя, спрямовані на формування екологічного світогляду та дбайливого ставлення до навколишнього середовища. В ігровій формі дітей навчали ощадливо використовувати природні ресурси та повторно використовувати речі, які зазвичай викидають у смітник.

IMAG0146Особливо цікавою для дітей була вправа «Дай друге життя речам», а запропоновані учнями ідеї вражали своєю креативністю та практичністю: сміття пропонувалося використовувати в якості декору, елементів інтер’єру та одягу.

IMAG0144Експерти ВЕЛ наголосили на небезпеці відпрацьованих батарейок та люмінесцентних (ртутьвмісних) ламп для довкілля та здоров’я людей. Учасники тренінгів отримали подарункові набори шапок і шарфів, а найактивніші з них були нагороджені ручками, блокнотами та іншими канцелярськими товарами. Загалом у тренінгах взяли участь майже 700 учнів.

IMAG0237Були проведені тренінги для студентів Донбаського державного педагогічного університету, Слов’янського професійного ліцею залізничного транспорту та вчителів шкіл м. Слов’янськ і Красноармійськ (Донецька область).

Навчальним закладам були презентовані набори літератури природоохоронного спрямування, серед яких ілюстровані видання тритомної Екологічної енциклопедії.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи