Четвер 28 бер. 2024
Торгівельна згода між компаніями ЄС та США призведе до зниження безпечного рівня використання пестицидів
16 січ. 2015

Торгівельні асоціації Євросоюзу та США ведуть переговори щодо трансатлантичного торгівельного партнерства. Перспективи та наслідки цього співробітництва для довкілля та здоров’я громадян викладені у звіті Центру міжнародного права навколишнього середовища (CIEL).

Зокрема, «Кроплайф Америка» та Європейська асоціація захисту рослин, які представляють світових виробників пестицидів, хочуть дійти торгівельної згоди, одним з наслідків якої буде пом’якшення екологічних стандартів на використання пестицидів, оскільки вони є «непотрібними торгівельними бар’єрами». Це дасть можливість збільшити обсяги торгівлі пестицидами за рахунок виробництва більшої кількості засобів захисту рослин.

Згідно зі звітом CIEL, ці дві асоціації планують також обмежити доступ громадськості до інформації про безпеку цих препаратів та безпечні альтернативи пестицидам.

Пом’якшення екологічних стандартів на виробництво та використання пестицидів може призвести до збільшення залишкових кількостей хімікатів у сільськогосподарській продукції, підвищення рівня захворюваності серед населення та забруднення довкілля.

Звіт Центру міжнародного права навколишнього середовища (CIEL)

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи