Четвер 28 бер. 2024
Демократія від київських депутатів
27 серп. 2015

IMG 136627 серпня 2015 року відбулися депутатські слухання щодо проекту Генерального плану Києва до 2025 року. Варто зазначити, що поняття депутатських слухань немає у чинному законодавстві, тому їхня законність викликає сумніви. Складається враження, що це зібрання мало на меті не відкрите обговорення планів розвитку Києва, а фактичне узаконення забудови, яка була здійснена з порушенням законодавства. Як відомо, особливо ласими для забудовників є території зелених насаджень, яких з кожним роком стає все менше і менше. Новий Генеральний план збільшує площу забудов в межах міста у 1,5 рази і передбачає будівництво житлових комплексів посеред лісових масивів.

IMG 1367Генеральний план до 2025 р. не проходив жодних громадських слухань, тому не має законних підстав для прийняття. Спроба ухвалити так званий «генплан» є нічим іншим, як лобіюванням бізнес-інтересів.

Всеукраїнська екологічна ліга виступає категорично проти ухвалення цього генплану, оскільки він:

- узаконює будівництво в історичних ареалах, дозволяє забудови, які псують унікальні панорами та природні краєвиди міста, знищують культурну і природну спадщину, створюють загрози пам’яткам, внесеним до списку ЮНЕСКО;

- позбавляє можливості повернути у власність територіальної громади величезної кількості

- передбачає будівництво офісних центрів чи багатоповерхівок практично в кожному дворі, а також повну чи часткову забудову київських парків, скверів та зелених зон;

Всеукраїнська екологічна ліга вимагає накласти мораторій на будь-яку забудову й перепланування історичного центру Києва, скорочення або знищення існуючих зелених зон, знесення старовинних будинків та поновити первинні межі заповідника «Стародавній Київ».

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи