П'ятниця 19 квіт. 2024
Черговий наслідок заборони екологічних перевірок – у м. Шостка підприємство скинуло у кар’єр невідомі хімікати
30 квіт. 2015

30 квітня 2015 року до відділення міліції м. Шостка надійшло повідомлення про наявність різкого неприємного запаху, джерелом якого є невідома речовина, що розсипана на дорозі. Це сталося під час вивозу хімікатів з підприємства, під час недбалого перевезення речовина білого кольору розсипалась на дорогу, вказуючи шлях  до кар’єру, куди ймовірно небезпечні речовини були скинуті.

У м. Шостка вже відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому оцінювали потенційні загрози для населення та шляхи подолання ситуації, що склалася.

Мешканці скаржились на їдкий запах речовини, який викликає головний біль і нудоту. Дослідження складу та походження розсипаних хімікатів триває. Є вірогідність, що це можуть бути пестициди.

Активісти Всеукраїнської екологічної ліги взяли проби ґрунту на місці подій та відправили у Київ для проведення аналізу.

Цей випадок підтверджує наявність корупційних схем у ліцензійно-дозвільній системі, оскільки ліцензії на поводження з токсичними речовинами часто видаються підприємствам, які не мають ні відповідних потужностей, ні досвіду роботи із небезпечними відходами.

Про подію на сайті http://shostka.info/news_shostka/chp_v_shostke_rassypano_neizvestnoe_himicheskoe_vewestvo_s_toshnotvornym_zapahom_foto

 

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи