Вівторок 16 квіт. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга відвідала підприємство з утилізації шин
29 груд. 2015

DSC 090728 грудня 2015 року експерти Всеукраїнської екологічної ліги здійснили робочий виїзд до с. Любарці (Київська область) на підприємство «Екогума», яке займається збиранням та переробкою автомобільних шин на різну продукцію.

DSC 0986Зі зношених шин тут виробляють гумові покриття для спортивних та дитячих майданчиків, засоби безпеки дорожнього руху (паркувальні стовпчики, засоби примусового зниження швидкості автотранспорту), покриття для тваринницьких комплексів та ін. Для виготовлення цих виробів шини подрібнюються та змішуються з поліуретановим клеєм і пігментом.

DSC 0946Зношені автомобільні шини відносяться до 4-го класу небезпеки і в Україні відсутня система їхнього організованого збирання і утилізації. Зазвичай шини потрапляють на полігони побутових відходів або на стихійні звалища. Це є дуже нераціонально, адже шини можна активно використовувати як вторинну сировину. Крім цього, при потраплянні у довкілля, шини під дією атмосферних явищ починають розкладатися і виділяти отруйні речовини. Цей процес може тривати більше 100 років, тому шини потребують спеціальної утилізації.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи