Версія для друку
Національна екологічна рада України рекомендує на посаду Міністра екології та природних ресурсів України Тимочко Тетяну Валентинівну
25 лист. 2014

 

Національна екологічна рада України рекомендує на посаду Міністра  екології та природних ресурсів України Тимочко Тетяну Валентинівну.

   Тетяна Валентинівна Тимочко – відомий громадський діяч, має досвід природоохоронної роботибільше 20 років. Вона є засновником і багаторічним керівником найбільшої мережевої природоохоронної громадської організації – Всеукраїнської екологічної ліги, яка має 240 осередків і налічує понад 14 350 членів. Тетяна Валентинівна очолює Національну екологічну раду України, яка об’єднує 25 громадських екологічних організацій. Вона брала активну участь у розробленні та лобіюванні важливих документів загальнодержавного рівня – Концепції національної екологічної політики та Стратегії державної екологічної політики України і Національного плану дій з охорони довкілля, Концепції сталого розвитку України, підготовці проекту Реформування природоохоронної галузі України. Досвід громадської природоохоронної діяльності, робота проректором у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління, Академії муніципального управління та участь у міжнародних проектах дали їй можливість стати визнаним лідером у розв’язанні екологічних проблем на місцевому та національному рівнях. Має високий рівень комунікативних здібностей, здатна швидко знаходити ефективні рішення у кризових ситуаціях.

  Тетяна Валентинівна Тимочко – патріотично налаштована людина. З першого і до останнього дня брала участь у подіях Революції Гідності, а в найкритичніші дні – з 20 по 26 лютого 2014 року була комендантом з цивільних питань у Консерваторії, де надавали допомогу учасникам революційних подій та забезпечували первинну медичну допомогу пораненим. 

  Тетяна Валентинівна відома як досвідчений організатор і лідер громадського екологічного руху. Має значний досвід організації природоохоронної діяльності, проведення національних і міжнародних природоохоронних форумів, розроблення засад належного екологічного управління, розроблення та лобіювання стратегічних   природоохоронних ініціатив. У своїй роботі покладається на фахову команду, яка включає провідних експертів різних галузей. У професійному колі заслужила авторитет і повагу, має широку підтримку науковців, громадськості та екологічно зорієнтованого бізнесу.

 Біографічна довідка Тимочко Т. В.