П'ятниця 29 бер. 2024
Великобугаївські Карпати потребують допомоги

18452082 1548799131819727 1517260787 o

Громадські експерти Всеукраїнської екологічної ліги 5 травня 2017 року приїхали на робочу зустріч у село Велика Бугаївка Васильківського району Київщини. Громада та ініціативні депутати районної адміністрації звернулись до нашої організації з проханням допомогти розв’язати проблему зі сміттєзвалищем на землі орендованій, ТОВ «Укрвторенергоресурс» під сміттєсортувальний завод. Зустріч відбулая у Великобугаїській сільській раді, на якій були присутні представники органів влади та громадські активісти: Тимочко Тетяна Валентинівна, голова Всеукраїнської екологічної ліги; Одинець Владислав Іванович (голова Васильківської районної адміністрації); Качан Іван Іванович, голова Великобугаївської сільської ради; Федіна Людмила Петрівна, депутат Васильківської районної адміністрації; представники департаменту екології; представники народних депутатів України та місцеві жителі.

БезымянныйДоговір оренди землі, який представили на ознайомлення, засвідчує, що земельна ділянка, яку орендують має площу 13, 998 га. Земельну ділянку за договором виділили для будівництва Васильківського районного сміттєзвалища та допоміжних приміщень зпереробки ТПВ, тоді як за публічною кадастровою картою України ця ділянка землі (номер: 3221480500:05:003:0017) є державною власністю, цільовим призначенням: для розміщення фізкультурно-оздоровчого комплексу з елементами гірськолижного туризму. Знову виникають суперечності.

Експерти Всеукраїнської екологічної ліги хотіли оглянути сміттєсортувальний завод, але, на жаль, охорона не дозволила зайти на його територію. Менеджер підприємства запевнила,що передасть керівництву наше прохання потрапити на територію та перетелефонує з відповіддю.

Ми були зачаровані природою, яку спотворювала посеред величезна купа сміття. Звалище знаходиться на початку яру, що тягнеться до села Велика Бугаївка. Мальовнича місцевість та неймовірно красива природа захоплює подих. Село Велика Бугаївка має величезний рекреаційно-туристичний потенціал, тут розташовані Васильківські Карпати — ландшафтний заказник місцевого значення у Васильківському районі Київської області. Невже для органів влади немає нічого святого, невже вони засиплять сміттям, спаклюжать таку красу? Село Велика Бугаївка реве та стогне про допомогу.18426948 1548799125153061 2054731467 o

Всеукраїнська екологічна ліга розробила план дій для вирішення цього питання. Першими кроками буде: відбір проб води та ґрунту біля діючого сміттєсортувального заводу для проведення незалежної громадської експертизи. Ми вимагатимемо від уповноважених органів влади та ТОВ «Укрвторенергоресурс» проектну документацію, оцінку впливу на навколишнє середовище та документи проведення громадських слухань, а також від ТОВ «Укрвторенергоресурс» дозвіл на відвідання сміттєсортувального заводу.

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи