П'ятниця 29 бер. 2024
Забудова біля регіонального ландшафтного парку «Знесіння»

До Всеукраїнської екологічної ліги звернулись активісти  Львівського осередку ВЕЛ з проханням допомогти у розв’язанні проблеми незаконної забудови ділянки, яка є природною і культурною спадщиною. З 2007 року ТзОВ «АрхіБуд» намагається почати будівництво готелю за адресою вул. Довбуша, 15 (м. Львів). Варто зазначити, що протягом 9 років ведеться судовий процес щодо права власності даної території, оскільки у 2007 році Львівська обласна державна адміністрація незаконно надала її під забудову ТзОВ «АрхіБуд».

Ця ділянка розташована впритул до регіонального ландшафтного парку «Знесіння», що є об’єктом природно-заповідного фонду України. Крім цього, 26 січня 2017 року отримано лист від Міністерства культури України про те, що зазначена земельна ділянка є у списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З огляду на це активісти Львівщини вимагають припинення рейдерської забудови історичного ареалу м. Львів.

Zabudova Znesinnia

Схема розміщення проектованого готелю

Всеукраїнська екологічна ліга вважає, що спорудження готельно-розважального комплексу в історичному центрі міста поряд з об’єктом ПЗФ є недоцільним, оскільки він створить тиск на природні території. До того ж, активісти м. Львова зазначають, що готель зіпсує краєвиди на РЛП «Знесіння», якими охоче милуються туристи з декількох точок міста.

Враховуючи вищенаведене, Всеукраїнська екологічна ліга вимагає:

- розірвати договір оренди землі з ТзОВ «АрхіБуд» на земельну ділянку по вул. Довбуша, 15 у м. Львові;

- передати цю ділянку регіональному ландшафтному парку «Знесіння» у постійне користування.

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи