Версія для друку
На Коростенщині продовжують вирубати ліс та забруднювати довкілля

Virubka sosen2До Всеукраїнської екологічної ліги надійшло звернення від мешканки м. Коростень (Житомирська область) Галини Плигунової, у якому вона повідомляє про вирубку багаторічних сосен на березі р. Уж. Невідомі вирубали частину лісового масиву біля джерела питної води. Місцеві мешканці обурені цим, оскільки проблема знищення цінних лісових ресурсів досі залишається невирішеною у Житомирській області.

Virubka sosen3

Крім цього, мешканці Коростень скаржаться на інтенсивне забруднення атмосферного повітря промисловими викидами. У місті зосереджена велика кількість підприємств, серед них найбільшими забруднювачами є Коростенський завод МДФ, Коростенський завод «Янтар» та нещодавно збудований асфальтовий завод. Жителі скаржаться на задушливий дим та сморід від заводів, а також наголошують на великій кількості випадків респіраторних та алергічних захворювань серед населення.

Окремої уваги заслуговує стан питної води, адже жителі Коростеня вимушені ходити по воду до джерел, оскільки централізоване водопостачання не задовольняє потреби населення у якісній питній воді. У своєму зверненні пані Галина розповідає, що періодично, переважно в зимовий період, трубопровідна вода має поганий запах. У відповідь на запити працівники Водоканалу відповідають, що відбувається цвітіння води. Це пояснення малодостовірне, оскільки явище евтрофікації («цвітіння») зазвичай відбувається влітку.

Всеукраїнська екологічна ліга звернулася до Генеральної прокуратури та районної санітарно-епідеміологічної служби м. Коростеня для виявлення зазначених порушень та притягнення до відповідальності винних осіб.