П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

У Києві відбулася передноворічна акція «Збережи ялинку»

DSC 030522 грудня 2015 р. в приміщенні педагогічного музею України Академії педагогічних наук України відбулась акція «Збережи ялинку» організатором якої є Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта» та Всеукраїнська екологічна ліга. Метою акції є формування дбайливого ставлення до навколишнього середовища та акцентування уваги на важливості збереження хвойних лісів, зеленого багатства України. В рамках цього заходу було підведено підсумки конкурсу «Замість ялинки – зимовий букет», проведено екологічний тренінг та квест «Новий рік у стилі ЕСО».

У акції взяли участь близько 70 учнів різних шкіл міста Києва.

Зустріч Нового року традиційно пов’язана в нашому житті із зеленою красунею-ялинкою, прикрашеною новорічними іграшками. Проте ми рідко замислюємося над тим, що наше бажання прикрасити свою оселю зрубаним деревом завдає природі чималої шкоди. І як гірко бачити, що вже на початку січня стрункі деревця викинуто на вулицю, як непотрібний мотлох.

DSC 0251Конкурс «Замість ялинки – зимовий букет»спрямований не тільки на попередження незаконного вирубування дерев, а й на звернення уваги на можливість заміни ялин та сосен зимовими композиціями. Діти з різних шкіл надіслали більше 140 новорічних виробів, які були виставлені у залі педагогічного музею.

В ході екологічного тренінгу фахівці ВДС «Екологічна варта» продемонстрували, як із звичайних соснових гілок можна створити справжню оригінально прикрашену новорічну композицію. Зацікавлення учасників викликав мультиплікаційний фільм, що яскраво висвітлює проблему вирубування ялинок та торкається етичних та моральних аспектів цієї проблеми. Після перегляду мультфільму тренер Наталія Данилюк наголосила, що проблема вирубування ялинок в Україні є дуже актуальною, адже протягом новорічних свят в Україні вирубуються сотні тисяч цих дерев. Для порівняння, щорічно знищується масив ялинкового лісу, який за площею рівний території Деснянського району міста Києва.

DSC 0485В рамках заходу був проведений екологічний квест на тему «Новий рік у стилі ЕСО», протягом якого учасники виготовляли паперові сніжинки у техніці орігамі, різдвяні листівки в техніці скрапбукінг,  грали в екологічну показуху.

DSC 0496Захід завершився нагородженням переможців конкурсу «Замість ялинки – зимовий букет». Слід зазначити, що не тільки призери, а усі учасники конкурсу отримали від організаторів солодощі, комплекти флісових шапочок з шарфами та збірки інформаційних матеріалів «Екологічна варта».

DSC 0528