Версія для друку
Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» (22–23 листопада 2016 р., м. Київ)

Шановні колеги!

22–23 листопада 2016 року в м. Києві відбудеться Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології». Ключовою темою Форуму в цьому році визначено – «Проблеми та перспективи формування Стратегії поводження з небезпечними відходами в Україні».

Організаторами Форуму є Всеукраїнська екологічна ліга, Екологічна рециклінгова асоціація України, «Si Group Consort. Ltd.».

Форум проводиться за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Київської міської державної адміністрації, Національної екологічної ради України.

Метою Форуму є визначення в Україні проблем та перспектив формування Стратегії поводження з небезпечними відходами, впровадження екологічних ініціатив, сприяння залученню інвестицій та інновацій, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій на місцевому рівні, розроблення рекомендацій для комплексного розв’язання муніципальних і регіональних проблем у сфері поводження з відходами, зокрема, небезпечними відходами, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу, формування нормативно-правової бази у сфері поводження з небезпечними відходами, налагодження та зміцнення міжнародного співробітництва, збереження довкілля, впровадження засад збалансованого розвитку територіальних громад в Україні.

До участі у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» запрошуються представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання для збирання, транспортування, зберігання та перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.

У рамках Форуму будуть працювати:

- Тематична виставка «Екологічно безпечні технології», де будуть представлені підприємства, установи та організації, що працюють у сфері поводження з відходами, презентовані зразки товарів, виробів, інформаційні та рекламні матеріали на спеціальних виставкових стендах.

- Презентація технологій перероблення ртутьвмісних ламп.

- Презентаційно-ділова зона, де учасники матимуть можливість провести презентацію компанії, розповісти про можливості та унікальні технології, встановити корисні бізнес-контакти та ін.

Питання, що плануються для обговорення:

1.Проблеми утилізації ртутьвмісних відходів заводу «Радикал» та шляхи їх розв’язання.

2. Проблеми поводження з непридатними пестицидами в Україні: екологічні, економічні та соціальні наслідки.

3. Поводження з відпрацьованим ядерним паливом: міжнародна практика та досвід України.

4. Правове регулювання поводження з небезпечними відходами в Україні.

5. Екологічно дружні технології утилізації небезпечних відходів.

6. Правове регулювання та формування стратегії управління медичними відходами.

7. Впровадження в Україні європейських підходів до управління відходами електричного та електронного обладнання.

8. Засади екологічно безпечного поводження з рідкими відходами.

 

Місце проведення: м. Київ, вул. Володимирська, 55, приміщення Великої конференц-зали Президії Національної академії наук України.

Просимо обов’язково повідомити Оргкомітету Форуму про Вашу особисту участь за телефонами (044) 289-31-42, 099 055-47-39 або електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та заповнити реєстраційну форму.

Проект резолюції

Програма