Версія для друку
Бібліотекарі Сумської області взяли участь у семінарі з формування екологічного світогляду дітей та молоді

 

121892За ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Н.К. Крупської 18 березня 2015 року відбувся семінар «Еколого – просвітницька робота у бібліотечній справі», в якому взяли участь бібліотекарі 14 районів та 3 міст Сумської області.

У ході семінару члени Всеукраїнської екологічної ліги розповіли про діяльність та природоохоронні кампанії Ліги, поділилися практичним досвідом роботи з підростаючим поколінням. З цікавістю учасники семінару взяли участь у моделюванні освітнього тренінгу для дітей «За життя без сміття». Зміна видів діяльності, зокрема: робота у групах, презентація досвіду, виступ досвідчених фахівців бібліотечної справи, руханка, сприяла створенню робочої атмосфери.

Значну увагу експерти Ліги приділили питанню потенційної загрози люмінесцентних ламп для довкілля та здоров’я людини, зауваживши на необхідності їхньої спеціальної утилізації.

Наприкінці заходу бібліотекам області було передано 80 екземплярів 3-го тому Екологічної енциклопедії, а також комплекти літератури природоохоронного спрямування.